Suroviny
2 lžíce oleje
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky černého hořčičného semínka
½ lžičky garam masala
½ lžičky kurkumy
chili koření – množství dle chuti a pálivosti
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 cibule
1/3 hlávky bílého zelí, nakrájené na nudličky
sůl
čerstvý koriandr
Postup
V hlubším nepřilnavém hrnci či pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín a hořčičné semínko. Poté přidáme garam masala, kurkumu, chili, promícháme a minutu opékáme. Přisypeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání necháme cibuli zesklovatět. Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Kdo má rád křupavější zelí, stačí 5-10 minut, pro ty, co chtějí zelí zcela uvařené, počítáme asi 15 minut. Na závěr vmícháme drobně nasekaný koriandr. Podáváme s rýží.
Poznámky
Inspirovala jsem se na http://www.food.com/recipe/spiced-indian-cabbage-161212.