Žampionové rizoto

Suroviny

  • 1 svazek jarní cibulky
  • 500 g čerstvých žampionů
  • 2 hrnky rýže (nejlépe kulatozrnné na rizoto)
  • 1 hrnek zeleninového vývaru (stačí z kostky)
  • 2-3 hrnky vody
  • olej
  • sůl
  • pepř

 

Postup

Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájené bílé části cibulek, přidáme očištěné a na větší kousky pokrájené žampiony a za stálého míchání restujeme. Jakmile začnou houby pouštět šťávu, přisypeme rýži, promícháme a hrnkem vývaru. Za stálého míchání počkáme, až se vývar vsákne. Poté zalijeme dvěma a půl hrnky vody, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, dokud se všechna voda nevsákne (trvá to přibližně 10-15 minut). Je-li rýže stále tuhá, přilijeme ještě trochu vývaru nebo vody. Rizoto je hotové, když je rýže měkká a pokrm má krémovou konzistenci. Na závěr podle potřeby osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme nasekanou zelenou natí z cibulek.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *