Variace na fondue aneb narozeninová oslava bez lepku, mléka a vajec

Surovinyvariace-na-fondue.jpg

brambory
olivový olej
sůl
česnek
oregano
sladká paprika
drcený kmín

červená a žlutá paprika
mrkev
kukuřičné bezlepkové křupky

sojanéza
sojový jogurt
kečup
chilli koření
pažitka
cibule
pórek
česnek
kari koření

 

Postup

Brambory ve slupce důkladně umyjeme a vaříme 10 minut (ne zcela doměkka). Poté vodu slijeme a necháme je vychladnout. Studené brambory nakrájíme i se slupkou na měsíčky. V misce si připravíme marinádu smícháním olivového oleje, soli, prolisovaného česneku, oregana, sladké papriky a drceného kmínu. Případně můžeme všechno koření nahradit sáčkem koření na Americké brambory, zde však pozor na jeho bezlepkovost. Brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ze všech stran potřeme marinádou. Pečeme ve vyhřáté troubě do křupava.

Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Kukuřičné křupky jsou přímo připravené ke konzumaci.

Sojanézu a sojový jogurt smícháme v poměru 1:1, osolíme a opepříme. Rozdělíme na pět stejných dílů.
První necháme bílý a případně jen dosolíme a dopepříme.
Do druhého přidáme podle chuti kečup nebo rajský protlak a chilli.
Do třetího vmícháme jemně nasekanou pažitku a cibuli.
Do čtvrtého vmícháme prolisovaný česnek a najemno nakrájený pórek.
Do pátého vmícháme jemně nasekanou cibuli a kari koření.

Hosté si napichují americké brambory, zeleninu a kukuřičné křupky a omáčejí je v libovolném dresinku.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *