Tofu pomazánka se sladkou paprikou a červeným mojo kořením

Surovinytofu-pomazanka-se-sladku-paprikou-a-cervenym-mojo.jpg

350 g tofu natural
2 lžíce oleje
1 rovná lžička soli
1 rovná lžička červené sladké papriky
červené mojo koření dle chuti (dala jsem asi 1.5 lžičky)
voda podle potřeby (asi 100-200 ml)

 

Postup

Tofu po vyndání z obalu opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme olej, sůl, sladkou papriku a mojo koření, přilijeme 100 ml vody a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá a mixér si s ní neporadí, přiléváme po troškách další vodu. Množství vody záleží na pevnosti tofu, na výkonu vašeho mixéru a také na tom, jak moc chcete pomazánku hustou. Podáváme jako pomazánku na pečivo nebo jako dip k zelenině či krekrům.

 

Poznámky

Mojo koření (čteme mocho) pochází z Kanárských ostrovů a existuje ve dvou variantách, zelené a červené. Červené mojo koření (mojo rojo) získává svou barvu od červených paprik a dále obsahuje chilli, kajenský pepř, česnek a římský kmín. Prodává se ve variantách jemné (suave) a pikantní (picante) (objednat ho můžete například zde). Na Kanárských ostrovech se používá na přípravu tradiční mojo omáčky, což je dip vyrobený z mojo koření, oleje (často slunečnicového nebo olivového), soli, octa a česneku. Já jsem se rozhodla s kořením experimentovat a použít ho i na další recepty.

Pokud mojo koření nemáte, můžete pomazánku dochutit jeho jednotlivými složkami – chilli, kajenským pepřem, sušeným česnekem a římským kmínem.

Pozor, i jemná varianta koření je poměrně ostrá a doporučuji ji přidávat po malých množstvích, až než dosáhneme požadované pikantnosti.

 
5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *