Tofu krém à la pribiňáček

tofu-krem-pribinacek.jpg

 

Suroviny

400 g tofu natural
1 vanilkový pudink
400 ml rostlinného mléka nebo vody
1 vrchovatá lžíce instantní jáhlové kaše
1-2 lžíce citronové šťávy
cukr dle chuti (dala jsem asi 5 lžic)

 

Postup

V rostlinném mléce uvaříme hustý vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s rozdrobeným tofu a ostatními surovinami do hladkého krému. Cukr a citronovou šťávu přidáváme podle chuti. Je-li směs příliš řídká, přidáme ještě trochu instantní kaše, je-li naopak hustá, naředíme kapkou vlažné vody nebo rostlinného mléka.
Podáváme jako dezert ozdobené kakaem, ovocem nebo džemem. Můžeme také použít místo tvarohové náplně při pečení koláčů nebo na lívance.

 

Poznámky

Inspirace na internetu, zkombinovala jsem několik receptů a výsledek byl opravdu dobrý. Jáhlová kaše krém udělá hutnější, jakoby tvarohovější.

 
5/5 - (2 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *