Suroviny
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 plechovky sekaných/drcených rajčat (po 400 g)
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
čerstvá bazalka
cukr
sůl
Postup
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a společně krátce orestujeme. Poté přilijeme sekaná rajčata, přidáme oregano, bazalku a trochu soli a vše společně za občasného zamíchání 10 minut vaříme. Na závěr vmícháme několik lístků drobně nasekané čerstvé bazalky a dochutíme cukrem a solí. Hotovou omáčku vmícháme do čerstvě uvařených těstovin a promícháme, aby se rovnoměrně obalily.
Poznámky
Bezlepkové těstoviny vaříme vždy čerstvé, ohřívané se obvykle rozpadají. Snad ještě víc než u běžných těstovin je vhodné vařit je al dente (na skus, ne příliš doměkka).