Suroviny
1 brokolice
500 g těstovin (použila jsem kukuřičné SamMills)
olej
2 stroužky česneku
1 feferonka
sůl
Postup
Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky. Podusíme ji na páře doměkka a nasekáme nadrobno. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje al dente. Při slívání si část vody schováme. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a kousky papričky. Krátce orestujeme. Přidáme nasekanou brokolici a těstoviny. Osolíme, promícháme a podle potřeby přidáme trochu vody z vaření těstovin, aby byl pokrm šťavnatý.
Poznámky
Inspirací mi byl recept na www.toprecepty.cz od žížaly. Podle jejího i původního italského receptu se brokolice vaří rovnou s těstovinami, bála jsem se ale, jak se zachovají kukuřičné těstoviny, proto jsem vše povařila zvlášť. Feferonka a česnek dodaly pokrmu skvělou pikantní chuť.