Suroviny
125 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
125 g bezlepkové univerzální mouky (Doves Farm, Schär)
80 g moučkového cukru
2 lžíce sušeného rostlinného nápoje (Zajíc, TopNatur apod.)
40 g Stelly nebo jiného bezmléčného tuku
¼ lžičky xanthanu
voda dle potřeby (cca 100 ml)
Postup
Ze všech surovin vypracujeme na vále hladké nelepivé těsto a rozválíme jej na tloušťku 3-4 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které přenášíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C, až než začnou okraje lehce růžovět (asi 10 minut). Sušenky jsou lehce křupavé a chuťově moc dobré, kaštanová mouka je velmi ozvláštní. Navíc jim dodá zajímavou barvu.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Více se o kaštanech a kaštanové mouce dočtete zde.