Špagetová dýně s rajčatovo-cuketovou omáčkou

Surovinyspagetova-dyne-s-rajcatovo-cuketovou-omackou.jpg

1 cibule
olej
2 menší zelené cukety
1 malý rajčatový protlak (cca 80 g)
4 sušená rajčata
1 stroužek česneku
sušená bazalka
oregano
sůl
pepř
1 špagetová dýně

 

Postup

Špagetovou dýni přepůlíme, vydlabeme dužninu s jadérky, položíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 180 °C. Pečeme asi 30 min. Zkoušíme vidličkou, zda je již měkká, doba pečení záleží na velikosti dýně a typu trouby.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhané cuketky, rajčatový protlak, pokrájená sušená rajčata a prolisovaný stroužek česneku. Ochutíme bazalkou, oreganem, solí a pepřem. Krátce podusíme, cuketa by měla změknout, ale nesmí se zcela rozvařit.
Upečenou špagetovou dýni pomocí vidličky vydlabeme (vyšpagetujeme). Špagety buď naservírujeme na talíř a přelijeme cuketovou omáčkou, nebo je rovnou vmícháme do omáčky a necháme rovnoměrně obalit. Podáváme ozdobené čerstvou zelenou bylinkou (bazalka, petrželka).

 

Poznámky

Zelenina se zeleninou 🙂 Pokud by vám přeci jen chybělo něco "sytícího", nahraďte špagetovou dýni bezlepkovými špagetami nebo rýží.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *