Suroviny
1 špagetová dýně
1 hrnek červené čočky
250 ml kokosového mléka
červená kari pasta dle chuti
sůl
Postup
Špagetovou dýni přepůlíme, vydlabeme dužninu a uvaříme doměkka. Vařila jsem ji v hlubším hrnci asi do poloviny ponořenou ve vodě.
Červenou čočku propláchneme, a pokud máme čas, necháme ji několik hodin namočenou, zachová si tak lépe červenou barvu. Poté ji zalijeme ½ hrnku vody a dáme vařit. Přidáme kokosové mléko (z konzervy, ne řídký kokosový nápoj) a kari pastu podle chuti. Za občasného zamíchání vaříme, dokud není čočka měkká a omáčka nezíská hustou konzistenci. Je-li hustá příliš, přilijeme trochu vody. Je-li řídká, varem necháme část tekutiny odpařit. Na závěr omáčku osolíme. Solíme raději o trochu víc, dýně vytáhne hodně chuti.
Uvařenou dýni pomocí vidličky „vyšpagetujeme“ (vidličkou ji vyškrábeme, tím se z dužniny uvolňují špagetky). Dýňové špagety naservírujeme na hluboký talíř a zalijeme čočkovou omáčkou. Posypeme čerstvými bylinkami, já jsem použila koriandr, ale šla by i zelená petrželka.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.