Suroviny
- 8 středních brambor
- 1.5 hrnku bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm)
- 1/3 hrnku oleje
- voda dle potřeby (asi 1 hrnek)
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička jedlé sody
- ½ prášku do pečiva
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku s práškem do pečiva a sodou, olej, vodu, sůl a kmín a zaděláme vláčné, ne příliš řídké těsto. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, mašlovačkou lehce potřeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova (cca 20 minut).
Můžeme ochutit sušeným rozmarýnem či posypat grilovacím kořením.
Poznámky
Recept jsem získala od čtenářky těchto stránek Majky, poměry surovin jsem si upravila. Koláč je výborný teplý i studený, recept určitě patří k nejpovedenějším za poslední dobu.