Slaný bramborový koláč

 

Suroviny

  • 8 středních brambor
  • 1.5 hrnku bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm)
  • 1/3 hrnku oleje
  • voda dle potřeby (asi 1 hrnek)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ prášku do pečiva

 

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku s práškem do pečiva a sodou, olej, vodu, sůl a kmín a zaděláme vláčné, ne příliš řídké těsto. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, mašlovačkou lehce potřeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova (cca 20 minut).

Můžeme ochutit sušeným rozmarýnem či posypat grilovacím kořením.

 

Poznámky

Recept jsem získala od čtenářky těchto stránek Majky, poměry surovin jsem si upravila. Koláč je výborný teplý i studený, recept určitě patří k nejpovedenějším za poslední dobu.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *