Shirataki nudle (Perfect Pasta) à la čínské nudle II

perfect-pasta-a-la-cinske-nudle-ii.jpg

 

Suroviny

2 balíčky shirataki nudlí (Perfect Pasta)
1 lžíce sezamového oleje
asi 2 cm kořene zázvoru
200 g mražené čínské zeleniny
2 hrsti uvařených sojových kostek
2-3 lžíce sojové omáčky
sůl

 

Postup

Shirataki nudle slijeme a důkladně propláchneme teplou vodou. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme nastrouhaný zázvor. Přidáme čínskou zeleninovou směs a uvařené sojové kostky, zakápneme sojovou omáčkou a restujeme, až je zelenina měkká. Vmícháme shirataki nudle, osolíme, společně prohřejeme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Shirataki nudle (shirataki = bílý vodopád), jsou tenké, průsvitné, jakoby želatinové nudle typické pro japonskou kuchyni. Připravují se ze kořene rostliny konjak, která roste v jihovýchodní Asii. Obsahují velké množství rozpustného polysacharidu glukomannan, který v žaludku zvětšuje svůj objem, a tím navozuje pocit zasycení. Bylo prokázáno, že shirataki nudle pomáhají stabilizovat hladiny cukrů v krvi, potlačují „chutě“, pocit hladu a přejídání. Jsou vhodné pro diabetiky, bezlepkáře a pro redukční diety. Nudle nemají samy o sobě žádnou chuť a přejímají chuť toho, s čím se vaří.

Shirataki nudle se dají sehnat od několika výrobců:
Perfect Dish perfectproducts.cz
Slim Pasta www.slimpasta.cz
Shirataki www.shirataki.cz/
Případně hledejte v asijských obchodech a večerkách.

Osobně mám zkušenost s výrobkem Perfect Pasta. Balíček obsahuje 200 g nudlí v nálevu a podle výrobce vyjde na 1-2 porce. Sama mám jedno balení tak akorát k obědu, ale podotýkám, že nejsem na redukční dietě. Nálev z nudlí mi moc nevoní, takže je důkladně v cedníku properu a poté nudle použiji podle receptu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *