Suroviny
1 hrnek tapiokových perliček
2 malé brambory uvařené ve slupce
½ hrnku pražených arašídů
1 lžička římského kmínu
1 malá chili paprička (případně chili koření dle chuti)
2 lžíce oleje
sůl
1 lžíce citronové šťávy
čerstvý koriandr
Postup
Tapiokové perličky propláchneme, abychom je zbavili přebytečného práškového škrobu, a necháme je několik hodin namočené, nejlépe přes noc. Poté z nich vodu slijeme a perličky necháme zcela vykapat.
Brambory uvaříme ve slupce ne zcela doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pražené arašídy nahrubo nasekáme. Vykapané tapiokové perličky promícháme se sekanými arašídy a solí.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 1-2 minuty na něm opékáme římský kmín. Poté přidáme chili papričku a ještě asi 30 sekund restujeme. Přisypeme nakrájené brambory a restujeme další 2 minuty. Poté přidáme tapioku a za stálého míchání dále restujeme, až než tapioka zprůhlední. Na závěr zakápneme citronovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem a ihned servírujeme.
Poznámky
Sabudana khichdi je indické postní jídlo připravované během několika indických svátků, zejména svátku Navaratri. Má mnoho obměn, mohou se přidávat kari lístky, strouhaný zázvor, kokos, cukr a podobně.
Důležité je tapioku namočit a poté opravdu dobře vysušit, jinak bude při restování vytvářet „gumové“ knedlíčky.
Inspirovala jsem se na www.vegrecipesofindia.com.