Suroviny
- 1 hrnek rýže
- 2.5 hrnku vody
- 1 hrnek rostlinného mléka (nebo vody a 3 polévkové lžíce instantního nápoje Zajíc)
- cukr dle chuti
- 1 sáček bezlepkového pudinkového prášku (libovolná příchuť)
- špetka soli
Postup
Rýži jen lehce propláchneme, aby se nevymyl z povrchu zrnek všechen škrob. Vsypeme ji do 2.5 hrnku vroucí vody se špetkou soli. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na nejmenším plameni necháme 20 minut vařit. Během této doby se téměř všechna voda vstřebá. V jednom hrnku rostlinného mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vše vlijeme k uvařené rýži. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, zředíme ještě trochou rostlinného mléka. Podáváme buď teplé jako hlavní jídlo, nebo vychlazené jako dezert.
Poznámky
Díky pudinku získá rýžová kaše krémovou konzistenci, mnohem víc se podobá kupované mléčné rýži. Navíc je opravdu jednoduché obměňovat příchutě zvoleným druhem pudinku.