Suroviny
- 1 hrnek rýže
- 2 cibule
- 3 papriky (stačí obyčejné bílé špičaté)
- 4 velká rajčata
- sůl
- pepř
- cukr
- olej
Postup
Na oleji zpěníme oloupané a nakrájené cibule. Přidáme na kousky nakrájené papriky a rajčata (ta můžeme předem oloupat), podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou 5 minut povaříme. Poté přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme 15 minut. Na závěr podle potřeby dosolíme a případně osladíme špetkou cukru.
Poznámky
Množství vody záleží na tom, jak hodně šťavnatou máme zeleninu, a také na tom, jestli chceme výsledný pokrm sušší nebo mokřejší. Já mám raději až omáčkovou konzistenci, proto přidávám obvykle až dvojnásobek vody oproti rýži.