Rýže v leču aneb veganský džuveč

Suroviny

  • 1 hrnek rýže
  • 2 cibule
  • 3 papriky (stačí obyčejné bílé špičaté)
  • 4 velká rajčata
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • olej

 

Postup

Na oleji zpěníme oloupané a nakrájené cibule. Přidáme na kousky nakrájené papriky a rajčata (ta můžeme předem oloupat), podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou 5 minut povaříme. Poté přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme 15 minut. Na závěr podle potřeby dosolíme a případně osladíme špetkou cukru.

 

Poznámky

Množství vody záleží na tom, jak hodně šťavnatou máme zeleninu, a také na tom, jestli chceme výsledný pokrm sušší nebo mokřejší. Já mám raději až omáčkovou konzistenci, proto přidávám obvykle až dvojnásobek vody oproti rýži.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *