Celozrnná rýže natural s čínskou zeleninou

Suroviny

  • 1 hrnek rýže natural
  • olej
  • 1 cibule
  • 1 balení mražené čínské zeleniny (zelí, pórek, sojové klíčky, paprika, Jidášovo ucho, mrkev, bambusové výhonky, cibule)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • sůl
     

Postup

Rýži umyjeme, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a uvaříme podle návodu doměkka. Já ji obvykle vařím pod pokličkou na nejmenším plameni 30 min a bez odklopení pokličky nechám ještě 5 minut dojít.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na větší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Vsypeme mraženou zeleninu, podlijeme trochou vody a pod pokličkou krátce podusíme. Hotovou zeleninu vmícháme do uvařené rýže, přidáme sojovou omáčku a dosolíme podle chuti. Podáváme jako přílohu k marinovanému masu, tofu nebo tempehu.

 

Poznámky

Zeleninu můžete libovolně obměňovat podle vlastní chuti.

Samozřejmě je možné použít zeleninu čerstvou, očištěnou a nadrobno nakrájenou.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *