Suroviny
- 1 hrnek rýže natural
- olej
- 1 cibule
- 1 balení mražené čínské zeleniny (zelí, pórek, sojové klíčky, paprika, Jidášovo ucho, mrkev, bambusové výhonky, cibule)
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl
Postup
Rýži umyjeme, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a uvaříme podle návodu doměkka. Já ji obvykle vařím pod pokličkou na nejmenším plameni 30 min a bez odklopení pokličky nechám ještě 5 minut dojít.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na větší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Vsypeme mraženou zeleninu, podlijeme trochou vody a pod pokličkou krátce podusíme. Hotovou zeleninu vmícháme do uvařené rýže, přidáme sojovou omáčku a dosolíme podle chuti. Podáváme jako přílohu k marinovanému masu, tofu nebo tempehu.
Poznámky
Zeleninu můžete libovolně obměňovat podle vlastní chuti.
Samozřejmě je možné použít zeleninu čerstvou, očištěnou a nadrobno nakrájenou.