Suroviny
4 kostičky rybího filé (nebo filety z pangase, tresky apod.)
1-2 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka sekaných rajčat (400 g)
olej
citronová šťáva
1 lžička provensálského koření
sůl
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na tenké plátky. Rybu (může být ještě zmražená) z obou stran pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, v polovině restování přidáme česnek. Vložíme rybu, přidáme drcená rajčata, provensálské koření a podlijeme trochou vody. Přiklopíme pokličkou a od doby varu dusíme asi 10 minut. Před podáváním můžeme ozdobit plátkem citronu a zelenou petrželkou.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.