Ryba v bramboráku

Surovinyryba-v-bramboraku.jpg

1 kg brambor
250 g cizrnové mouky
50 g solamylu
voda podle potřeby
2 stroužky česneku
1 lžička prášku do pečiva
sůl
1 lžička majoránky
pepř
4 filety z oblíbené ryby (u nás pangas)

 

Postup

Oloupané brambory nastrouháme najemno a slijeme z nich všechnu vodu. Mouku promícháme se solamylem, práškem do pečiva a majoránkou a nasypeme na brambory. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř a promícháme. Mělo by vzniknout tužší netekoucí těstíčko. Je-li příliš husté, přidáme podle potřeby vodu.
Menší plech vyložíme pečicím papírem. Na dno rozetřeme o trochu víc než polovinu bramborákového těstíčka. Na něj rozložíme kousky ryby (můžeme je nechat celé nebo překrájet na menší kousky a poskládat do sebe tak, aby co nejlépe pokryly celý povrch) a na vrch rozetřeme zbylé těstíčko.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, až než povrch bramboráku zrůžoví. Trvá to asi 20-30 min, závisí to na typu trouby a výšce těstíčka. Podáváme se zeleninovým salátem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *