Suroviny
150 g hořké čokolády
25 g ztuženého tuku
3 lžíce čokoládová pomazánky bez obsahu mléka (např. Rapunzel nebo Carobella)
rum
Postup
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty. Tu nalijeme do silikonové formy na pralinky až po okraj a necháme chvilku v ledničce. Zchladlou, ale stále ještě tekutou čokoládu pak vylijeme zpět do kastrůlku. Formu s čokoládou, která ulpí na bocích, vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Nutelu vymícháme s rumem (množství dle chuti a hustoty nutely) na řidší krém, kterým pak naplníme ztuhlé čokoládové formičky asi 3 mm pod horní okraj. Znovu rozpustíme čokoládu a zalijeme jí krémovou náplň tak, aby vzniklo pevné dno bonbonu. Necháme v chladu dobře ztuhnout a poté bonbony vytlačíme z formiček. Skladujeme v chladu, ale raději ne v lednici, přílišným chladem se na povrchu vylučují očka kakaa a tuku a bonbony pak nevypadají hezky.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.