Recenze Adaptogenní kávy KOHI

Káva je pro mnoho z nás neodmyslitelnou součástí každodenního života, a proto není divu, že stále hledáme nové způsoby, jak si tento oblíbený nápoj ještě více vychutnat. Nedávno jsem měla možnost vyzkoušet kávu KOHI. Jedná se o instantní kávu s přidanými adaptogeny, tedy látkami zvyšujícími odolnost organismu. Na výběr je ze čtyř výrobků: Focus, Happy, Relax a Latte.

Co jsou to adaptogeny?

Adaptogeny jsou byliny nebo houby charakteristické tím, že rostou v silně nepříznivých podmínkách – v silných mrazech, suchu či ve vysokých nadmořských výškách. Dokázaly se adaptovat na dané nehostinné podmínky a přežít. Umí si vytvářet řadu ochranných a obranných látek, které mohou pomoci i nám. Adaptogenní rostilny zvyšují celkovou odolnost organismu vůči stresovým situacím (zranění, úzkost nebo tělesná únava). Pomáhají udržovat rovnováhu hormonů a imunitního systému. Obecně tedy zlepšují schopnost zvládat změnu životních podmínek – adaptovat se. Mezi nejznámější a nejsilnější adaptogeny patří maca, ženšen, ašvaganda, bazalka posvátná, rhodiola a vitální houby, jako je reishi, čaga, lví hříva nebo cordyceps.

Jaké druhy kávy KOHI jsou k dispozici?

Všechny čtyři druhy kávy KOHI obsahují 100% arabiku. V balení je 20 jednoporcových sáčků.

  • KOHI Focus obsahuje ashwagandhu (zklidňující účinky), extrakt ze sibiřské čagy (podpora imunity), extrakt z bazalky posvátné (antioxidační účinky) a extrakt ze sibiřského ženšenu (podpora nervového systému).
  • KOHI Happy obsahuje extrakt ze sibiřské čagy, extrakt z cordycepsu (pro lepší fyzickou výkonost) a extrakt z kořene sibiřského žešenu.
  • KOHI Relax obsahuje extrakt z hericia (lví hřívy) (pro lepší činnost nervové soustavy), extrakt ze sibiřské čagy a extrakt z kořene rhodioly (tlumí stres a zvyšuje psychickou výkonnost).
  • KOHI Latte obsahuje extrakt z hericia, extrakt ze sibiřské čagy a práškové kokosové mléko. Směs je doslazena špetkou stévie.

Moje hodnocení kávy KOHI

Už při prvním otevření balení mě překvapila příjemná, jemně zemitá vůně, která se linula z každé jednotlivé porce kávy. Příprava je velmi snadná a rychlá – stačí zalít horkou vodou, zamíchat a káva je připravena k pití. To ocení zejména ti, kdo mají ráno napilno, a přesto si chtějí dopřát kvalitní šálek kávy. Hodí se také na cesty nebo do práce, kde není možnost připravit si kvalitní čerstvou kávu. Díky přídavku adaptogenů získává káva jemně oříškový podtón a lehkou nasládlost, která skvěle doplňuje její klasickou kávovou chuť.

Mým největším favoritem je káva KOHI Latte. Kokosové mléko dává kávě exotický nádech a stévie je tam tak malé množství, že (naštěstí) nemá typický chuťový ocásek. I když je pořizovací cena poměrně vysoká, jedná se o kvalitní produkt, za který se vyplatí si připlatit. Navíc je káva opravdu hodně silná, takže pokud podobně jako já máte raději slabší, vystačí vám jeden sáček na dva šálky. Za sebe mohu kávu rozhodně doporučit. Dobrou chuť a na zdraví!

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *