Suroviny
100 g tapiokových perliček
600 ml rostlinného mléka
4 lžíce cukru
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli
Postup
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Rostlinné mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, až než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.
Poznámky
Tento dezert je velmi oblíbený ve Velké Británii a v USA. Správně se vaří z kravského mléka a přidávají se dva žloutky.
Tapiokové perličky koupíte v prodejnách s orientálními potravinami, na e-shopech a občas i ve vietnamských večerkách.