Suroviny
- 1 velká cuketa
- 6 brambor
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky provensálského koření
- sůl
Postup
Nové brambory s pěknou slupkou důkladně omyjeme, starší raději oloupeme. Poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pět minut povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme trochu vychladnout.
Pokud máme velkou cuketu s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.
Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj všechnu připravenou zeleninu. Posypeme solí a provensálským kořením a zakápneme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 25 minut. Během pečení několikrát promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.