Suroviny
1 kg zralých broskví
2 jablka
4 mrkve
cukr dle potřeby
pro dospělé můžeme přidat ½ lžičky kyseliny citronové
Postup
Mrkev, broskve i jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do velkého hrnce, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou vaříme, dokud není mrkev měkká (jablka a broskve se do té doby rozvaří). Ponorným mixerem rozmixujeme na hladké pyré. Je-li přesnídávka málo sladká, vmícháme cukr dle chuti. Můžeme také přidat kyselinu citronovou (pro dochucení i konzervaci). Pyré přivedeme k varu a za stálého míchání krátce povaříme. Poté nalijeme do sklenic od přesnídávek, zavíčkujeme a sterilujeme při 85 °C 20 minut.
Poznámky
Zdroj receptu: improvizace podle několika receptů na přesnídávky na internetu a přezrálé broskve doma v ledničce.