Pórkovo-dýňová polévka

Suroviny

  • 1 menší dýně hokkaidó
  • 1 velký pórek
  • 1 cibule
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • polévkové bylinky (sušený libeček, petrželka, celerová nať)
  • sůl
  • pepř

Postup

Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, podle potřeby oloupeme (mladou loupat nemusíme, starou raději ano) a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Vše dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina akorát ponořená, přidáme muškátový oříšek, bylinky, sůl a pepř, přiklopíme pokličkou a vaříme, až je zelenina měkká (od doby varu asi 15 minut). Poté polévku rozmixujeme ponorným mixerem dohladka, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.

Poznámky

Místo dýně hokkaidó je možné použít i máslovou nebo muškátovou dýni.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *