Suroviny
- 1 menší dýně hokkaidó
- 1 velký pórek
- 1 cibule
- ½ lžičky muškátového oříšku
- polévkové bylinky (sušený libeček, petrželka, celerová nať)
- sůl
- pepř
Postup
Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, podle potřeby oloupeme (mladou loupat nemusíme, starou raději ano) a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Vše dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina akorát ponořená, přidáme muškátový oříšek, bylinky, sůl a pepř, přiklopíme pokličkou a vaříme, až je zelenina měkká (od doby varu asi 15 minut). Poté polévku rozmixujeme ponorným mixerem dohladka, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Poznámky
Místo dýně hokkaidó je možné použít i máslovou nebo muškátovou dýni.