Suroviny
90 g bezlepkové mouky Schär Mix C
30 g bezlepkové mouky Jizerka
30 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
60 g moučkového cukru
100 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
šťáva a kůra z poloviny pomeranče
meruňková nebo pomerančová marmeláda
pomerančová poleva:
180 g mletého cukru
1 lžíce horké vody
2-3 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička rozehřátého ztuženého tuku
Postup
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme při 160 °C asi 8 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme. Zcela vychladlé cukroví slepujeme po dvou meruňkovou nebo pomerančovou marmeládou a potřeme pomerančovou polevou. Tu připravíme důkladným promícháním uvedených surovin.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.