Suroviny
90 g bezlepkové mouky Schär Mix C
30 g bezlepkové mouky Jizerka
30 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
60 g moučkového cukru
100 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
šťáva a kůra z poloviny pomeranče
čokoládová pomazánka bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
čokoládová poleva
cukrové zdobení
Postup
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hřebínky. Pečeme při 160°C asi 8 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme. Slepíme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Polovinu každého hřebínku namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme cukrovým zdobením.
Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření Orion (neobsahuje mléko) a kousku ztuženého tuku.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.