Pomazánka z tofu à la tavený sýr

Surovinytofu-jako-taveny-syr.jpg

250 g tofu natural
1 lžička jedlé sody
2 lžíce oleje
sůl
další přísady na dochucení (bylinky, uzenina, oblíbené koření, česnek…)

 

Postup

Tofu spolu s olejem rozmixujeme na hladkou pastu. Vmícháme jedlou sodu a necháme v chladu alespoň 15 minut odpočinout. Poté osolíme a vmícháme zvolené přísady na ochucení.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se recepty na domácí tavený sýr, vyráběný z tvarohu a jedlé sody (např. zde). Říkala jsem si, že když to jde z tvarohu, mohlo by to jít i z tofu. Tvarohovou variantu bohužel z důvodu bezmléčné diety nemohu otestovat, takže nevím, jestli je výsledek podobný původnímu receptu, ale i kdyby nebyl, jedná se o moc dobrou pomazánku. Soda tofu hodně nadlehčí, výsledná pomazánka je jemná a krémová.
Podle původního receptu se má pomazánka po odležení se sodou krátce prohřát na pánvičce, ale nevařit. Tento krok jsem vynechala, možná to ale příště zkusím.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *