Suroviny
100 g dýňové mouky (Adveni Medical)
100 g tapiokového škrobu (Adveni Medical)
200 g jáhlové mouky
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí
cca 300 ml vlažné vody
olivový olej
italské bylinky nebo pizza koření (sůl, bazalka, oregano, sušený česnek…, použila jsem směs od Vitany)
rajčatová omáčka na pizzu – kvalitní kečup, passata nebo sugo
Na obložení co má kdo rád. Zde červená cibule nakrájená na půlměsíčky a veganský sýr (nebo uzené tofu).
Na obložení co má kdo rád. Zde červená cibule nakrájená na půlměsíčky a veganský sýr (nebo uzené tofu).
Postup
Ze všech surovin vypracujeme pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby se těsto nedrobilo, ale ani nelepilo. Rukama ho roztáhneme a umačkáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme asi 45 min kynout na teplém místě. Poté potřeme olivovým olejem, posypeme pizza kořením, lehce pokapeme rajčatovou omáčkou, obložíme červenou cibulí nasekanou na půlměsíčky a posypeme nastrouhaným veganským sýrem nebo uzeným tofu. Pečeme při 160 °C asi 20 minut.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba. Jak je vidět z obrázku, s jednodruhovými moukami Adveni Medical se dá kouzlit nejen chuťově, ale i barvově.
Suroviny
Hotové těsto
Připraveno na zapečení.