Suroviny
350 g bezlepkové univerzální mouky (např. Doves Farm)
1 lžička soli
½ lžičky cukru
½ lžičky xanthanu
1 lžička sušeného droždí
2 lžíce oleje
voda podle potřeby (asi 250 ml)
na obložení:
sugo (rajčatová omáčka)
nebo kvalitní kečup + italské bylinky (bazalka, oregano)
cokoli, co má kdo rád (zde kukuřice, červená cibule, veganský sýr Scheese)
Postup
Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vyklopíme jej na plech vyložený pečicím papírem a rukama roztáhneme po celé ploše plechu. Necháme asi 15 minut odpočinout. Poté potřeme rajčatovou omáčkou nebo kečupem a posypeme italskými bylinkami. Obložíme čímkoli, co máme rádi, a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 15 minut.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.