Pikantní pečené brambory s cibulí a česnekem

Suroviny

  • brambory dle počtu strávníků
  • olivový olej
  • česnek (část prolisovaná a část nakrájená na plátky)
  • grilovací koření
  • sladká uzená paprika
  • mletý zázvor
  • chilli koření
  • sůl
  • cibule nakrájená na větší kousky

 

Postup

Brambory oloupeme (nové pouze důkladně omyjeme kartáčkem) a nakrájíme na klínky (kolečka, hranolky, dle libosti). Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly potopené, a 7 minut je povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme krátce vypářit.

Mezitím smícháme olej s prolisovaným česnekem a kořením. Solíme opatrně, směsi koření obvykle již sůl obsahují. Brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je připravenou marinádou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Po 15ti minutách přidáme plátky česneku a cibule, promícháme a dopečeme do křupava, přibližně dalších 15 minut.

Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem nebo jako chutnou přílohu.

 

Poznámky

Vím, že toto není žádný velký recept, ale je to naše oblíbené jídlo se sestrou, když jdeme jedna druhou navštívit.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *