Suroviny
Postup
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.
První pokus o perníčky (podle jiného receptu) dopadl katastrofálně. Těsto nešlo vůbec zadělat, tak jsem mu v dobré vůli pomoci přidala dost tuku a trochu vody. Pak už vzniklo krásné hladké těstíčko, vykrájely jsme kometky, daly do trouby a – z trouby vylezly výstavní rozteklé placičky.
Poté, co jsme se důkladně nasmály našemu úspěchu, pustily jsme se do dalšího pokusu. Tentokrát jsem vyšla z lepkového receptu na Medová kolečka, zaměnila běžnou mouku i máslo za bezlepkové a bezmléčné suroviny, zcela vynechala vejce a naopak přidala kakao a perníkové koření. Těsto se zpočátku také trochu drolilo, ale nakonec se nechalo přesvědčit a zadělalo se docela pěkně. A co je hlavní – z trouby tentokrát opravdu vylezly požadované tvary 🙂