Palačinky z černé rýže a pohanky

palacinky-z-cerne-ryze-a-pohanky.jpg

 

Suroviny

30 g pohankové mouky
30 g mouky z černé rýže
150 ml rostlinného mléka
špetka prášku do pečiva
špetka soli
případně lžička cukru pro sladkou variantu

 

Postup

Obě mouky promícháme s práškem do pečiva a solí, případně i s cukrem. Poté přilijeme mléko a umícháme řidší hladké těsto bez hrudek. Necháme ho asi 30 minut odpočinout. Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na první palačinku ji lehce vytřeme olejem (používám kokosový). Doprostřed pánve nalijeme trochu těsta a rozetřeme ho do krajů. Smažíme, až kraje ztuhnou, poté palačinku otočíme a osmažíme ještě z druhé strany. Na další palačinky už olej do pánve nepřidávám.

 

Poznámky

Ač bez vajec, jsou tyto palačinky krásně pružné a můžete je bez obav překládat i rolovat. Hodí se jak na sladké, tak na slané použití.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *