Ovocný salát "oranžová na čtvrtou"

Surovinyoranzovy-salat.jpg

2 střední mrkve
1-2 mandarinky
1 pomeranč
malý meruňkový kompot
citronová šťáva
cukr

 

Postup

Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme. Mandarinky i pomeranč oloupeme, zbavíme bílých částí a pokrájíme na drobné kousky. Z kompotu slijeme šťávu (uschováme) a ovoce také nakrájíme. Ke kompotové šťávě přidáme několik kapek citronu a cukr podle chuti. Vše smícháme dohromady a necháme několik hodin rozležet. Podáváme vychlazené.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Odležení (klidně i přes noc) salátu velmi prospěje, chutě se krásně propojí a je to pak zcela něco jiného, než čerstvě smíchané.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *