Suroviny
1 lžička mletého lněného semínka
2 lžíce vody
1 malý hodně zralý banán do těsta
4 lžíce univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
½ lžičky prášku do pečiva
rostlinné mléko podle potřeby (asi půl hrnečku)
½ banánu nakrájeného na kolečka
olej
Postup
Lněné semínko namočíme do dvou lžic vody a necháme 5 minut odstát. Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme zralý banán rozmačkaný vidličkou na hladkou kaši a namočené lněné semínko. Postupně po lžících přidáváme mléko a umícháme klasické lívancové těsto.
Nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem a rozehřejeme. Lžíci těsta rozetřeme jako lívaneček a doprostřed položíme kolečko banánu. Až začnou kraje zlátnout, lívaneček otočíme a opečeme i ze strany s banánem (z této strany pečeme kratší dobu).
Poznámky
Lívanečky je lepší smažit na menším plameni nebo nižším stupni elektrického sporáku, aby se prosmažily uprostřed a banánové oko se nám nespálilo.