Suroviny
125 g jáhlových vloček
125 g rýžových vloček
125 g kukuřičných vloček
125 g pohankových vloček
3 lžíce lněného semínka
2 hrsti posekaných ořechů nebo mandlí
5 lžic cukru (nebo i více, dle chuti)
2 lžíce instantního bezlepkového kávovinového nápoje (např. Karo od firmy Kávoviny)
2 lžíce mleté skořice
1,5 lžičky mletého kardamonu
50 g burizonů
Postup
Vločky a burisony odvážíme do misky. Přidáme posekané oříšky, lněné semínko, cukr a skořici. Do hrnečku připravíme asi 150 ml kávovinového nápoje (Kara), necháme mírně vychladnout a nalijeme k sypké směsi. Vše důkladně promícháme a případně podle chuti dosladíme. Směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Během pečení promícháváme, aby se müsli rovnoměrně propeklo. Pečeme do té doby, než přestane lepit, trvá to asi 20 minut. Hotové müsli necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché nádoby.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Kdo má rád, může přidat i rozinky nebo další sušené ovoce.