Suroviny
100 g pohankových vloček
100 g jáhlových vloček
100 g rýžových vloček
100 g sekaných ořechů (lískové, vlašské, mandle)
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce sezamu
5 lžíc cukru (i víc, záleží na chuti)
2 lžíce holandského kakaa
½ lžičky skořice
1 lžička instantní kávy
50 g burisonů
Postup
Instantní kávu rozpustíme ve 150 ml vody a necháme trochu zchladnout. Mezitím si do misky odvážíme vločky, oříšky a semínka. Rovnoměrně zasypeme cukrem, kakaem a skořicí. Zalijeme vlažnou kávou a důkladně promícháme. Případně dosladíme podle chuti. Úplně na konec vmícháme burisony. Směs nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Během pečení promícháváme, aby se müsli rovnoměrně propeklo. Pečeme doté doby, než přestane lepit, trvá to asi 15-20 minut. Hotové müsli necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché nádoby.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.