Suroviny
fazolky mungo
velká sklenice
voda
voda
Postup
Na dno sklenice nasypeme asi 1 cm mungo fazolek. Na první pohled se to zdá málo, ale během klíčení se několikrát zvětší jejich objem. Fazolky promyjeme a poté sklenici naplníme do poloviny studenou vodou. Po 12ti hodinách vodu slijeme, fazolky několikrát propláchneme a znovu zalijeme do poloviny sklenice studenou vodou. Po dalších 12ti hodinách fazolky opět několikrát propláchneme. Fazolky pak necháme pouze vlhké (bez vody!), přičemž je každých 6-8 hodin propláchneme. Tento postup aplikujeme do 3- 4 dne, než klíčky narostou do délky alespoň 1 cm. Konzumujeme je syrové v salátech, s tvarohem, jogurtem nebo jimi zdobíme asijská jídla.
Naklíčené mungo fazolky chutnají jako čerstvý hrášek. Jsou plné vitaminů, enzymů a minerálních látek.
Naklíčené mungo fazolky chutnají jako čerstvý hrášek. Jsou plné vitaminů, enzymů a minerálních látek.
Poznámky
Postup na klíčení jsem převzala z www.toprecepty.cz Mungo – klíčky od uživatelky Iljuša.
Připravené na kíčení
Naklíčené