Suroviny
200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical)
250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g cukru
½ lžičky xanthanu
1 prášek do pečiva
1 lžíce medu
3 lžíce oleje
450 ml vody
dvě hrsti černého rybízu (může být i mražený)
Postup
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny tak, aby nebyly zcela plné (trochu nabydou, ale ne moc). Pečeme při 160 °C asi 35 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, propečení zkoušíme špejlí. Po upečení necháme muffiny krátce zchladnout ve formičkách a poté je vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařily.