Suroviny
2 hrnky rýžové mouky (300 g)
2/3 hrnku cukru (100 g)
2 lžičky kakaa
1 lžička solamylu
1/4 lžičky xanthanu
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1/3 šálku oleje
1 šálek rýžového mléka
1 lžička jablečného octa
50 g nasekané čokolády
Postup
V misce smícháme všechny suché ingredience a poté teprve vmícháme suroviny tekuté. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut (zkoušíme špejlí). Pokud používáme silikonové formičky, necháme v nich muffiny zchladnout a teprve poté je vyndáme. Při pečení v teflonové formě vyložené papírovými košíčky velmi opatrně vyndáme krátce po upečení, aby se muffiny nezapařily.
Poznámky
Inspirace na www.dama.cz.