Mrkvová rýže po indicku

Suroviny

  • 2 hrnky uvařené rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 lžička římského kmínu
  • několik kari lístků
  • hrst kešu ořechů
  • 1 malá nadrobno nakrájená cibule
  • 2 menší nahrubo nastrouhané mrkve
  • chilli prášek
  • ½ lžičky kurkumy
  • zelená chilli paprička (podle chuti)
  • ½ lžičky garam masaly

 

Postup

Rozehřejeme olej, přidáme hořčičné semínko, římský kmín a kešu oříšky a necháme krátce opéct. Přihodíme kari lístky a cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nastrouhanou mrkev spolu s chilli papričkou, mleté chilli, kurkumu, trochu podlijeme, osolíme a dusíme, až než mrkev změkne. Na závěr vmícháme uvařenou rýži a koření garam masala, případně dosolíme.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.yesiamvegan.com.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *