Suroviny
45 g cizrnové mouky
10 g lahůdkového droždí
½ lžičky prášku do pečiva
sůl
pepř
85 ml vody
½ cibule
hrst nastrouhané cukety nebo nakrájeného pórku
olej
Postup
Z mouky, droždí, prášku do pečiva, soli, pepře a vody umícháme řidší hladké těstíčko. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zesklovatíme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme cuketu nebo pórek a restujeme doměkka. Poté směs zalijeme připraveným cizrnovým těstíčkem, které rozetřeme jako omeletu, a necháme chvíli smažit, až než se omeletě zpevní okraje. Poté pomocí obracečky nebo nepřilnavé stěrky začneme omeletu trhat na malé kousky. Těsto se nejdřív lepí a má tendenci tvořit jednu kouli, postupně se ale prosmaží a drobné kousky začnou držet oddělené. Za stálého míchání a oddělování kousků restujeme dozlatova. Podáváme teplé, nejlépe doplněné zeleným salátem.
Poznámky
Pokud toužíte i po vaječné vůni, použijte černou indickou sůl (Kala Namak).