Marokánky

Surovinymarokanky.jpg

165 ml rostlinného mléka (sojové, rýžové)
2 dkg bezmléčného tuku (Stella)
4.5 dkg moučkového cukru
2 dkg bezlepkové mouky
(použila jsem Doves Farm)
20 dkg směsi mandlí, ořechů, rozinek a kandovaného ovoce

 

Postup

V rostlinném mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a tuk a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, než směs zhoustne. Směs odstavíme z plotny a vmícháme do ní mandle, ořechy, rozinky a kandované ovoce. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Pečeme při 160 °C asi 15 minut.

 

Poznámky

Zdroj receptu: upravený recept na marokánky s nahrazením běžné mouky, másla a smetany.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *