Suroviny
1 hrnek quinoy
1 střední až větší červená cibule
olivový olej
malá hrst plátků mandlí
několik sušených meruněk
2.5 lžičky garam masaly
sůl
bílý pepř
Postup
Quinou na 5 minut namočíme, poté slijeme. Na lžičce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme quinou a zalijeme dvojnásobkem vroucí vody (možno s polovinou kostky zeleninového bujonu). Přidáme garam masalu, trochu soli a podle chuti bílý pepř. Nakrájíme několik sušených meruněk na malé kousky a spolu s mandlemi přidáme ke quinoe. Vše necháme pod pokličkou lehce vařit cca 15-20 minut, až než je quinoa měkká, příp. dolijeme trochu vody.
Před podáváním ozdobíme jarní cibulkou.
Poznámky
Inspirovala jsem se na stránkách www.theglutenfreevegan.cz receptem Moroccan Quiona.
V původním receptu je použito marocké koření, které obsahuje muškátový oříšek, římský kmín, koriandr, nové koření, zázvor, kayenský pepř a skořici. Já jej nahradila kořením garam masala.