Mango ve sladko-kyselé omáčce s rýží

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • olej
  • 1 zralé mango
  • ½ lžičky strouhaného zázvoru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • sladká chilli omáčka nebo mleté chilli dle chuti
  • 200 ml vody
  • 2 lžíce pasírovaných rajčat nebo protlaku
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička solamylu
  • rýže

 

Postup

Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou. Přidáme chilli, protlak, ocet a cukr, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut podusíme. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Podle potřeby dochutíme cukrem, octem a chilli. Podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Sladkokyselé kuře s mangem, ale jako téměř-vegetarián jsem to kuře vynechala a koření upravila dle svého.

 
5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *