Mango lassi (indický jogurtový nápoj)

Surovinymango-lassi.jpg

1 hrnek dužniny ze zralého manga
¾ hrnku rostlinného jogurtu
rostlinné mléko podle potřeby
cukr podle chuti
špetka kardamomu

 

Postup

Mango rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, cukr, kardamom a znovu prošleháme. Podle potřeby naředíme mlékem. Podáváme vychlazené, nejlépe ve vysoké sklenici s brčkem.

 

Poznámky

Mango musí být opravdu zralé, případně se dá nápoj připravit i z kompotu. Indové hodně sladí, já pro sebe již nedoslazuji. Pro zvýraznění chutí lze do nápoje přidat pár kapek růžové vody.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *