Suroviny
125 g mandlové mouky
125 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Schär Mix C)
90 g cukru
50 g bezmléčného tuku (Stella, Alsan)
voda podle potřeby – asi 70 ml
hrst bezmléčných čokofloků nebo nasekané hořké čokolády
Postup
Ze všech surovin umícháme tužší nerozpadavé těsto. Vodu přidáváme podle potřeby, aby se suroviny spojily, ale aby těsto nebylo příliš lepivé a řídké. Z těsta tvoříme kuličky, které rukou zplacatíme do tvaru sušenky. Sušenky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C asi 20-25 minut.
Poznámky
Množství vody záleží na savosti použitých mouk, proto ji přidáváme po malých dávkách. Doba pečení záleží na tloušťce sušenek a konkrétní troubě, je potřeba hlídat, až začnou sušenky zlátnout.