Letní zelená polévka zastudena

Suroviny

  • 100 g zelené listové zeleniny (listový špenát, římský salát, mangold…)
  • 250 g okurky
  • ½ avokáda
  • 1-2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř

Postup

Listy omyjeme a utěsnáme na dno mixeru. Přidáme na kostičky nakrájenou okurku a avokádo, lahůdkové droždí, citronovou šťávu, sůl a pepř, přilijeme asi ½ až 1 hrnek vody (podle potřeby, aby to mixer „utáhl“) a rozmixujeme dohladka. Ozdobíme zelenou snítkou a ihned podáváme.

Poznámky

Nejraději mám polévku s listovým špenátem, protože jí dodá nádherně zelenou barvu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *