Suroviny
ledový salát
grep
jablko
slunečnicová semínka
dýňová semínka
citronová šťáva
cukr
Postup
Ledový salát pokrájíme na kousky, grep oloupeme a zbavíme i vnitřních blan mezi stroužky, jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme slunečnicová a dýňová semínka. Zalijeme zálivkou připravenou z vody, citronové šťávy a cukru. Důkladně promícháme, necháme vychladit a můžeme servírovat.
Poznámky
Inspirovala jsem se receptem na Vaudský salát od Jany Remkové na www.toprecepty.cz. Musela jsem vypustit řadu surovin, na které mám intoleranci (oříšky, majonézu, celer), navíc jsem neměla čínské zelí, ale ledový salát, takže z toho nakonec vznikl nový recept. Nicméně kombinace grepu a salátu je úžasná, doporučuji k vyzkoušení.