Suroviny
200 g tmavé teffové mouky
200 g rýžové mouky
120 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu nebo guaru
1 lžička mleté skořice
5 lžic oleje
400 ml vody
(2 lžíce kakaa)
Postup
Všechny sypké suroviny odměříme do hlubší nádoby a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25-30 minut. Necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme, aby se koláč zespodu nezapařil.
Můžeme také připravit tmavou variantu, kdy do těsta přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody. Na obrázku je jeden kousek bez kakaa a jeden s kakaem.
Poznámky
Koláč je moc dobrý, chutná trochu jako makovec. Určitě by šel vylepšit polevou nebo zjemnit jablkem nastrouhaným do těsta.
Povídání o teffu najdete zde.