Suroviny
200 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
100 g jemného strouhaného kokosu
80 g moučkového cukru
130 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
3 lžičky citronové šťávy
½ lžičky xanthanu nebo guaru
čokoládová poleva (hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)
pikantní džem (nejlépe domácí rybízový)
Postup
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté jím plníme formičky na rohlíčky a pečeme při 160 °C asi 10 minut. Rohlíčky necháme krátce vychladnout a opatrně vyklepeme z formiček.
Zcela vychladlé rohlíčky namáčíme z obou stran do čokoládové polevy. Případně můžeme rohlíčky slepit po dvou rybízovým džemem a teprve poté zdobit čokoládou.
Zcela vychladlé rohlíčky namáčíme z obou stran do čokoládové polevy. Případně můžeme rohlíčky slepit po dvou rybízovým džemem a teprve poté zdobit čokoládou.
Poznámky
Těsto se při zadělání trochu drobí, ale nevadí to, do formiček jde upěchovat vždycky a upečené rohlíčky držely pěkně pohromadě, z celé várky se mi rozlomily dva, které jsem zkoušela vyklepat příliš horké.
Formičky není potřeba vymazávat ani vysýpat, těsto je dost tučné samo o sobě.